Joyce Nicolasen

Joyce Nicolasen

Joyce Nicolasen

‘Als ik ergens spijt van heb, dan is het dat ik dit niet eerder heb gedaan. Dit coaching traject voor mijn persoonlijke ontwikkeling was een investering in mezelf en heeft mijn leven voorgoed veranderd.’

“Ik zat er achteraf gezien te weinig mee dat ik langzaamaan steeds zwaarder werd. Ik kocht gewoon steeds een kledingmaat groter. Tot ik op een dag 126 kilo woog en lichamelijke ongemakken kreeg. De arts vertelde me dat ik een maagzweer had en stelde voor dat ik een gastric bypass onderging. Ik zag de pijnlijke waarheid onder ogen: dit was de consequentie van mijn jarenlange ongezonde leefstijl. Het was er ingeslopen en de grens was bereikt, ik kwam er niet meer mee weg.

Eten zorgde voor rust en troost in moeilijke tijden. Anderhalf jaar geleden overleed mijn vader. In de tijd dat hij ziek was, zorgde ik voor hem als mantelzorger. Het was zwaar om te zien hoe snel hij achteruitging. Een periode die nog heftiger werd toen we hoorden dat mijn moeder ook ernstig ziek was. Ik voelde me ellendig en ik at het weg. Het was een kortetermijnoplossing, want vervolgens voelde ik me nog beroerder door schuldgevoelens over mijn eetgedrag.

Een maagverkleining was voor mij geen optie, ik wist immers wat me te doen stond. In het verleden heb ik veel verschillende diëten gevolgd en personal coaches ingeschakeld maar het effect was nooit blijvend. Als er zes kilo af was, vond ik het weer best. Tot Coaches Inc. op mijn pad kwam. Samen namen we mijn gehele leefstijl én denkwijze onder de loep. Mijn coach prikte door al mijn excuses heen wat best confronterend kon zijn, maar het werkte.

De coaching heeft me geholpen om structuur, regelmaat en rust aan te brengen in mijn leven. Zo ontdekte ik dat ik veel te weinig sliep waardoor ik constant moe was. Ik leerde de signalen van mijn lichaam beter herkennen. Ook weet ik nu wat mijn valkuilen zijn en hoe ik daar beter mee om kan gaan. Het ging natuurlijk niet alleen om de focus op eten, mijn uitdaging zat ‘m ook in het omgaan met tegenslag, negatieve gedachten en stress, en het aanleren van discipline.

Naast dat ik 23 kilo kwijt ben, ben ik trots op de persoonlijke ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Ik sport nu met plezier drie keer per week en heb een gezonde relatie met eten ontwikkeld. Als ik een cijfer aan mijn gevoel zou koppelen, dan ben ik van een 4 naar een 9 gegaan. Ik ben eindelijk degene die ik al die jaren wilde zijn. Ook vrienden en collega’s valt de gedragsverandering op: ik ben veel vrolijker en positiever. Ik heb de controle over mijn leven terug en ben voorgoed veranderd.”

Welk cijfer geef jij je leven?

  • Wil jij met je leven van een 6 naar een 8 of 9?
  • Ben je bereid met jezelf aan de slag te gaan?
  • Wil je controle over je mind en emoties?
Geheel vrijblijvend en kosteloos