Persoonlijk Leiderschap

Tools om te leven met snelheid en kracht

De kernelementen persoonlijk leiderschap, de zes basisbehoeften van de mens en cognitieve gedragstherapie staan centraal binnen de methode van Coaches Inc. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden als je resultaat wilt behalen én behouden.

De weg naar persoonlijk leiderschap begint bij jezelf. Ben je een idealist? Een realist? Een rationalist? Een perfectionist? Extravert of introvert? Neem je informatie op door observatie of door intuïtie? Communiceer je in concrete taal of abstract beelden? Neem je beslissingen op basis van denkwerk of ga je meer op je gevoel af? Of ben je een unieke mix? Het is de moeite waard jezelf te kennen. Persoonlijk leiderschap begint dus bij zelfkennis.

Als je naar je dagelijks leven kijkt, zul je merken dat je vaak geleefd wordt in plaats van dat jezelf leidt. Er gebeurt iets, en dat beïnvloed je en je reageert erop. Dit is een reactieve houding en niet proactief. Maar dit kan anders. Je kan een proactieve houding ontwikkelen en worden wie jij daadwerkelijk bent.

Het is de taak van een leider om zichzelf en een groep mensen van punt A naar punt B te bewegen. Een duidelijke koers zorgt voor helderheid en zelfvertrouwen. Om dit te bewerkstelligen is daadkracht nodig. Je laat leiderschap zien wanneer je verantwoordelijkheid neemt. In een wereld die technologisch en sociologisch in hoog tempo verandert, is dit noodzakelijker dan ooit. De toekomst die voor ons ligt, wordt nu gecreëerd. Juist daarom is een productief persoonlijk en zakelijk leven van groot belang.

Persoonlijk Leiderschap is erop gericht om de waardevolle kennis waarover jij beschikt om te zetten in actie en resultaat. Aan de hand van praktische tools wordt gewerkt aan het verhogen van jouw persoonlijke effectiviteit en het efficiënter oplossen van problemen en uitdagingen. Het volgende niveau van effectief leiderschap wordt hierdoor snel bereikt. Is deze bijzonder praktische strategie eenmaal geïmplementeerd, dan leidt dit tot een productief en zakelijk leven. Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat je je eigen potentieel tot ontwikkeling brengt.